Postup přípravy receptu Svíčková ala mauro :
Když píšu celá svíčková, tak tím myslím opravdu celý špalek svíčkové. Celý kus masa beze zbytku obalím hrubozrnnou solí, zabalím do plátna ( staré prostěradlo nebo plínka, co je po ruce, hlavně nebarvené a čisté a nejlépe v několika vrstvách ). Omotám špagátem ( nikdy ne umělým ), důkladně namočím ve vodě a vhodím do ohně:-)
Pak už si počkám tak 15 - 20 minut ( záleží na intenzitě ohně ), v polovině času s tím pootočím. Vytáhnu, zbavím ohořelého plátna ( neshoří celé, jen vrchné vrstva, protože je mokré, tudíž ani maso není spálené ) naporcuji a podávám. Vzhledem k tvaru svíčkové je asi většině Labužníků jasné, že nejuzší část bude well done, čti úplně propečená, naproti tomu protilehlý konec bude rare, čti krvavý.