Použité suroviny receptu Svíčková pečeně s houbami a šunkou:
600 g hovězí svíčkové
| 1 cibule
| sůl a pepř
| 100 g šunky
| 150 g žampiónů
| 125 ml vývaru
| 3 lžíce oleje
| 125 ml zakys. smetany
| 2 lžíce másla
| 1 lžíce solamylu
Postup přípravy receptu Svíčková pečeně s houbami a šunkou:
Maso podélně asi čtyřikrát nařízneme. Žampiony nakrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme najemno. Na pávni zpěníme máslo, přidáme houby a cibuli a vše restujeme asi minutu. Směs přesypeme do sítka a ze směsi vymačkáme vodu do misky. Šunku nakrájíme na kostičky a smícháme s houbami. Směs osolíme a opepříme.
Směsí naplníme zářezy ve svíčkové, zabalíme ji a svážeme ji. V pekáči rozpálíme olej a svíčkou ze všech stran zprudka restujeme, aby se zatáhla. Přidáme do ní vývar a šťávu z hub. Maso pomalu dusíme a občas přelijeme.
Solamyl rozmícháme v zakysané smetaně a přidáme k vypečené šťávě. Omáčku necháme provařit a nakonec ji přecedíme, okořeníma a dochutíme.
Upečenou svíčkovou servírujeme s omáčkou.
Fotky receptu Svíčková pečeně s houbami a šunkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!