Postup přípravy receptu Svíčková po myslivecku:
Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na měsíčky. Žampiony a jarní cibulku očistěte. Žampiony nakrájejete na plátky, cibulky na silnější špalíčky. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a zeleninu s houbali na něm osmahněte. Směs ochuťte solí a pepřem. Kuřecí játra očistěte, opláchněte, nechte okapat a rozdělte na menší kousky. Hovězí svíčkovou omyjte a osušte. Poté maso rozkrájejte na 4 vysoké steaky, které z obou stran osolte a opepřete. V jiné pánvi rozpalte zbylý olej, steaky na něm opečte (z každé strany asi 2 minuty) a potom tento postup ještě jednou zopakujte. Steaky vyjměte a ve vypečeném tuku zprudka orestujte kuřecí játra. Steaky s játry dopékejte ve vyhřáté troubě při 220°C dalších 5-7 minut, pak je vyjměte a udržujte v teple. Do výpeku přilijte červené víno, přidejte kečup a za stálého míchání povařte. Hovězí steaky rozdělte spolu s játry na talíře, podlijte trochou omáčky a posypejte směsí cibule a žampionů. Jako přílohu podávejte nejlépe opečené brambory.