Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 140 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Svíčková ve slaném těstě:
400 g hrubé mořské soli + ještě 2 lžíce
| 2 vejce
| 300 g hladké mouky + trochu na vyválení těsta
| 1–1 a 1/4 kg hovězí nebo vepřové svíčkové
| 1 lžíci másla
| 1 lžíci olivového oleje
| 1 hrst čerstvých bylin (petrželka, libeček, tymián)
| 6 stroužků česneku
| dle chuti: čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Svíčková ve slaném těstě:
V robotu zpracujte sůl, bílky a 170 ml vody. Postupně zapracujte mouku. Těsto vyjměte a rukama propracujtet. Utvořte z něj jakousi kostku, zabalte ji do potravinové fólie a nechte aspoň dvě hodiny odpočívat při pokojové teplotě. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Ve velké pánvi na směsi oleje a másla opečte maso. Vyjměte je a nechte trochu vychladnout. Na pracovní ploše poprášené moukou rozválejte těsto na obdélník o rozměrech asi 25 x 38 cm, aby se do něj maso vešlo. Posypte nasekanými bylinami, česnekem, doprostřed položte maso. Obalte je těstem, okraje pevně přimáčkněte. Vložte do pekáče. Potřete žloutky rozmíchanými s trochou vody. Pekáč vložte do trouby; při pečení počítejte s 12 min. na každý půlkilogram masa. Bude uprostřed ještě růžové, šťavnaté a vláčné. Jestli ho máte rádi propečenější, přidejte čtyři minuty na každé půlkilo. Vyndejte pekáč z trouby a maso nechte v pokojové teplotě hodinu chladnout. Těsto rozřízněte a krustu odstraňte. Maso nakrájejte na plátky a poprašte pepřem.
Fotky receptu Svíčková ve slaném těstě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!