800 g hovězí svíčkové
| 1 vejce
| olej
| 300 g listového těsta
| 200 g husí paštiky (nemusí být)
| Nádivka:
| 300 g másla
| 1 malá cibule
| 400 g čerstvých hub
| 2 lžíce červeného vína
| 2 lžíce hladké mouky
| pažitka na ozdobu
Postup přípravy receptu Svíčková Wellington:
Na větší pánvi necháme zesklovatět na másle kostičky cibule. Pak přisypeme očištěné na menší kousky pokrájené houby, přilijeme červené víno a dusíme asi 20 minut. Když se voda vyvaří, zaprášíme moukou a mícháme do zhoustnutí. Hovězí svíčkovou svážeme pevnou nití. Na pánvi rozhřejeme olej a maso stejnosměrně opečeme ze všech stran do ztmavnutí. Pak maso vyjmeme, odstraníme nit a necháme vychladnout. Zchladlou svíčkovou pomažeme husí paštikou a připravenou nádivkou. Z listového těsta vyválíme obdelník a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed položíme svíčkovou a pevně ji zabalíme do těsta. Balíček položíme spojem dolů na pečící papír a povrch lehce propícháme vidličkou. Vše potřeme zbylím vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů přibližně na 10 minutm oaj teolotu zmírníme na 160 stupňů a pečeme dalších 30 minut.
Svíčkovou krájíme na plátky silné 1,5 cm. Podáváme s opečenými bramborami a fazolkami.
Fotky receptu Svíčková Wellington:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!