Postup přípravy receptu Svíčková z kuřete:
Do hrnce dáme rozpůlené kuře, očištěnou zeleninu, všechno koření, z půlky citrónu šťávu a druhou půlku citrónu necháme v kuse, špek. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme trochu octa a necháme vařit, až je kuře měkké.
Pak vyndáme uvařené kuře a zeleninu, do kastrolu dáme rozpustit máslo a na něj dáme orestovat na plátky nakrájenou zeleninu. Když je zelenina orestovaná, zalijeme ji přecezeným vývarem. Zeleninu i s vývarem opět přecedíme do hrnce tak, aby zelenina zůstala v sítku. Zeleninu, citrón a špek postupně dáváme do mixeru a pořádně rozmixujeme. Přidáme do vývaru a zahustíme smetanou s hladkou moukou a ještě chvilku povaříme. Na konec dochutíme podle potřeby solí nebo komu se zdá kyselejší, tak cukrem.
Kuře obereme a uděláme jednotlivé porce. Podáváme s knedlíky.