Použité suroviny receptu Svíčkové řezy se smrži ve vinné omáčce:
20 g sušených smržů
| 1/2 cibule
| 150 g másla
| 250 ml suchého červeného vína
| 50 ml červeného portského vína
| 150 ml hovězího vývaru
| dle chuti: sůl a pepř
| 8 malých svíčkových řezů
| 1 lžíce oleje
| 1 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Svíčkové řezy se smrži ve vinné omáčce:
Smrže namočíme na 20 minut do vroucí vody. Scedíme, necháme okapat, tekutinu zachytíme.
Cibuli posekáme a zesklovatíme na 1 lžíci másla. Přilijeme červené víno a portské a svaříme na polovinu. Přidáme 40 ml vývaru a asi 20 minut na mírném ohni povaříme. Postupně zašleháme 100 g másla, osolíme a opepříme. Maso omyjeme, osušíme a také opepříme. Rozehřejeme olej a 1 lžíci másla. Řezy opékáme po každé straně 4 minuty, poté osolíme a udržujeme v teple.
Smrže podusíme na másle v rozehřátém vypečeném tuku a spolu s petrželkou vmícháme do omáčky. Podáváme s kapustou.
Fotky receptu Svíčkové řezy se smrži ve vinné omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!