Vložil: | Delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Svíčkové řezy se šťouchanými bramborami:
12 malých bulv mladé červené řepy
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 kg svíčkové
| 1 lžíce mořské soli, mletý pepř
| 3 lžíce nakládaného křenu
| 200 ml zakysané smetany
| po hrsti sekané petržele, pažitky a natrhané rukoly
Postup přípravy receptu Svíčkové řezy se šťouchanými bramborami:
1. UPEČTE ŘEPU
Troubu předehřejte na 180 °C. Řepy se zkrácenou natí i kořínky dejte do pekáče spolu se lžící oleje. Pečte dvě hodiny, dokud nezměknou. Dejte stranou.
2. OCHUŤTE SVÍČKOVOU
Maso osolte, opepřete a dohněda orestujte na zbylém oleji. Přesuňte do dalšího pekáče a pečte čtyřicet až padesát minut, aby bylo středně propečené.
3. NECHTE MASO ODPOČINOUT
Vyjměte svíčkovou z trouby, položte ji na prkénko, pevně zabalte do alobalu a nechte deset minut odpočívat na teplém místě. Mezitím vraťte řepu na deset minut do trouby. Smíchejte křen a zakysanou smetanu, osolte a opepřete.
4. NOSTE NA STŮL
Maso pokrájejte na tenké plátky a podávejte se šťouchanými bramborami, bylinkami a řepou s křenovou omáčkou.
Šťouchané brambory
Uvařte 1 kg brambor ve slupce doměkka; trvá to asi čtvrt hodiny. Pak je slijte a nahrubo pomačkejte. Přidejte k nim 4 lžíce olivového oleje, šťávu ze 2 citronů a bylinky. Dochuťte solí a pepřem.
Fotky receptu Svíčkové řezy se šťouchanými bramborami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!