Postup přípravy receptu Svíčkové řezy se žampiony:
1. Hovězí svíčkovou omyjte pod tekoucí studenou vodou, osušte a ostrým nožem nakrájejte na stejně silné plátky, které jen mírně naklepejte a vraťte do původní velikosti. Opepřete je, osolte, poprašte troškou mouky a prudce opečte po obou stranách na rozpáleném oleji. Opečené plátky vyjměte a uchovejte v teple.
2. Tuk z pánve slijte, přidejte 2 lžíce másla a nechte zpěnit. Vsypejte na něj zbylou mouku, zamíchejte, podlijte vývarem a mírným varem nechte zhoustnout.
3. Žampiony oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a poduste na zbytku másla. Potom je přendejte do štávy, vše zalijte smetanou a chvilku povařte. Dochuťte citronovou šťávou, nasekanou chilli papričkou, pepřem a solí.
4. Podáváme s přelitou žampionovou omáčkou např. s vařenou rýží nebo těstovinami.