Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Svíčkové steaky s houbovým glazé:
500-750 g hovězí svíčkové pokrájené na 1,5 cm silné plátky
| 3/4 lžičky bylinkového pepře nebo 1/4 lžičky česnekového pepře
| 1 lžíce másla nebo margarínu
| 3/4 šálku hovězího vývaru z kostky
| 1 lžíce omáčky hoisin nebo teriyaki nebo worchesteru
| 2 šálky na proužky nakrájených čerstvých hub
| 1 malá cibule pokrájená na malé kousky
Postup přípravy receptu Svíčkové steaky s houbovým glazé:
1. Rozkrájejte svíčkovou na 4 plátky a posypte bylinkovým pepřem. Ve velké pánvi usmažte steaky na horkém másle do požadované křehkosti, při smažení jednou obraťte. 8-10 minut by mělo být dost na křehkost medium. Přesuňte steaky na servírovací talíř a uchovejte teplé.
2. Na houbové glazé dejte do pánve hovězí vývar a omáčku hoisin. Povařte a míchejte, aby se ze dna pánve uvolnily všechny připékající se kousky. Vmíchejte houby a cibuli a vařte na středním plameni cca 8 minut nebo dokud není zelenina křehká a objem glazé zredukován na 1 šálek. Maso tímto glazé přelijte a podávejte.
Fotky receptu Svíčkové steaky s houbovým glazé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!