Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Švýcarské geschnetzeltes:
600 g telecího z kýty, nakrájeného (geschnetzeltes) na delší proužky
| 1 lžíce másla
| 1/2 cibule, jemně nakrájené
| 200 g hub, ideálně lišek, nakrájených na plátky
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce sušeného tymiánu
| 1 hrnek bílého vína (sauvignonu)
| trocha citronové šťávy
| 1 hrnek smetany ke šlehání
| 1 lžíce maizeny
| Na rösti:
| 500 g brambor, povařených a vychladlých
| sůl
| tymián
| petrželka
| pepř
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce oleje na smažení
Postup přípravy receptu Švýcarské geschnetzeltes:
1. Proužky masa prudce osmahněte na části másla; za pět šest minut by měly být krásně zlatavé. Vyjměte, osolte, opepřete a nechte odsát přebytečný tuk.
2. Do pánve přidejte máslo a osmahněte na něm cibulku. Přihoďte houby, osmahněte, zaprašte moukou, posypte tymiánem, zalijte vínem a na silnějším plameni povařte, zhruba deset minut. Vraťte maso a ochutnejte – není-li víno příliš výrazné, zakápněte trochou citronové šťávy.
3. Škrob rozmíchejte ve smetaně, vlijte k masu a ještě asi deset minut povařte. Případně osolte a opepřete.
4. Nastrouhejte brambory, osolte, vmíchejte bylinky a opepřete. Na pánvi rozehřejte polovinu másla s olejem, rozestřete na ně brambory a trochu upěchujte. Opečte dozlatova (tři čtyři minuty), opatrně obraťte a na dalším másle s olejem opečte i po druhé straně.
Fotky receptu Švýcarské geschnetzeltes:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!