140 g strouhaného sýra (eidamu)
| 3 dl mléka
| 40 g hladké mouky
| 40 g másla
| 3 žloutky
| 5 bílků
| sůl
| pepř
| oregano
Postup přípravy receptu Švýcarské soufflé :
1. Nejdříve vymastíme a vysypeme formu na soufflé.
2. Rozpustíme máslo a pak smícháme s moukou. Po troškách příléváme mléko a vytvoříme těsto. Poté přidámé žloutky a sýr. Šleháme metličkou a ochutíme. Ušleháme bílky se solí a jemně je vkládáme do hmoty, příliš nemícháme, spíš jen obracíme vařečkou.
3. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut, neotvíráme ji.
4. Servírujeme s čerstvou zeleninou, olivami nebo se saláty.
Fotky receptu Švýcarské soufflé :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!