Postup přípravy receptu Sýrová roláda s česnekovou pěnou:
Potravinářskou folii rozložíme na plech a podle plechu uřízneme obdélník. Na folii vyskládáme plátky sýra, hezky jeden plátek vedele druhého (na krajích se musí lehce překrývat). Ze sýra vytvoříme obdélník, ale folie musí na okrajích přesahovat. Plech se sýrem dáme na chvilku do trouby a počkáme až se trochu roztaví. Necháme vychladnout. V misce smícháme pomazánkové máslo, sýr, rozetřený česnek, sůl, pepř a šlehačem rozšleháme dohladka. Na plát z eidamu rozetřeme jednu vrstvu česnekové směsi a posypeme okurkou nakrájenou na kostičky. Pak navrstvíme plátky šunky a ještě jenu vrstvu směsi, kterou posypeme oregánem. Pomocí folie vše pěkně srolujeme a snažíme se pořádně utahovat. Roládu necháme pár hodin ztuhnout v lednici. Lze podávat samostatně, nebo plátek rolády na kousku opečeného toustu.