Použité suroviny receptu Sýrový chlebíček s hroznovým vínem:
200 g plátkového sýra
| 100 g plátkové šunky
| 100 g bílého i modrého vína
| 250 g netučného měkkého tvarohu
| 100 g másla
| 100 g nivy
| 2 lžíce sekané petrželky
| 1 lžička vegety
| dle chuti: mletý bílý pepř
| dle potřeby: olej na vymazání formy
| dle potřeby: vlašské ořechy a mletá paprika na ozdobení
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Sýrový chlebíček s hroznovým vínem:
V hlubší míse vyšleháme z netučného tvarohu a ze změklého másla nakrájeného na malé kousky hladký krém. Nivu nastrouháme nahrubo a společně s petrželkou ji vmícháme do krému. Náplň dochutíme vegetou a bílým pepřem. Dle potřeby osolíme. Formu vytřeme olejem a vyložíme 1/3 eidamu a 1/3 plátků šunky a naneseme polovinu sýrové náplně. Zatlačíme do ní polovinu kuliček vína. Zakryjeme polovinou zbylého eidamu a druhou třetinou šunky. Přidáme zbylou náplň a hroznové víno. Formu uzavřeme zbylými plátky sýra a šunky. Necháme přes noc v chladu. Druhý den vyklopíme, ozdobíme mletou paprikou a ořechy a nakrájíme na plátky.
Fotky receptu Sýrový chlebíček s hroznovým vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!