150 g eidamského sýra
| 100 g goudy
| 100 g pařížského salámu
| 80 g jablek
| 80 g sladkokyselých okurek
| špetku soli
| špetku mletého pepře
| špetku papriky
| 250 g majonézy smíchané napůl s jogurtem
| na posypání petrželku, pažitku a pórek
Postup přípravy receptu Sýrový holandský salát:
Sýry, salám, jablka a okurky nakrájíme na kostičky, dáme je do mísy a směs podle chuti osolíme, opepříme a opaprikujeme. Dobře promícháme a pak do salátu lehce vmícháme majonézu s jogurtem. V chladu odleželý salát posypeme jemně rozsekanou pažitkou či petrželkou, případně jemně pokrájeným pórkem. Podáváme jako samostatný pokrm nebo z něho připravujeme obložené chlebíčky, plníme rajčata a pod.
Fotky receptu Sýrový holandský salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!