Postup přípravy receptu Szegedínské závitky:
Plátky vepřového, nejlépe libovou krkovičku, naklepeme, osolíme, posypeme paprikou, potřeme horčicí, položíme pláteček anglické slaniny (chtělo by to domácí špek, co tak krásně voní po uzení) a na ten plátek slaniny položíme plátek okurky. Než to začneme dělat, vezmeme kysané zelí (musi být opravdu kysané, pisatelka jednou omylem vzala marinované a ta chuť byla pryč, protože vše překryla vůně zelné marinády). Zelí lehce propláchneme a dáme podusit na oleji a kousku toho voňavého špeku. Bez podlévání, jen tak prohřejeme a navoníme. Než připravíme plátky, tak to akorát prochladne. Pak kopeček zelí položíme ještě na okurku a smotáme, jako když děláme ptáčky. Skleněnou (nebo jinou) zapékací mísu vysteleme zbylým zelim a na ně položíme závitky, podlejeme, pokapeme olejem a šup s tím do trouby.