400 g vepřového, uzeného bůčku
| 400 g vepřové krkovice bez kosti
| 2 paprikové klobásy
| 400 g kysaného bílého zelí
| 1 cibule
| hladká mouka
| cukr
| sůl
| kmín
| 2 lžíce sádla
Postup přípravy receptu Táborská bašta:
Uzený bůček dáme do vroucí vody a zvolna vaříme doměkka. Pak ho vyndáme a za tepla vykostíme. Krkovici nasolíme a pokmínujeme, vložíme do pekáče a mírně podlijeme vodou. Pečeme v troubě za občasného podlévání vypečenou šťávou dozlatova. Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zaprášíme moukou a necháme provařit. Paprikovou klobásu rozřízneme podélně, nařežeme "na ježka" a opečeme na tuku. Zelí zalijeme vroucí vodou, přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Mezitím osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a připravíme světlou zásmažku. Tu pak vmícháme do zelí. Dochutíme cukrem a solí. Podáváme s hrnkovými knedlíky.
Fotky receptu Táborská bašta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!