Postup přípravy receptu Táborské závitky:
Hovězí svíčkovou omyjte pod tekoucí studenou vodou a osušte čistou utěrkou. Nakrájejte ji na osm stejně silných plátků, které rukou rozklepejte a následně vraťte do původní velikosti.
Svíčkové medailonky položte na podložku, opepřete je, osolte, potřete z jedné strany plnotučnou hořčicí a nechte chvíli odležet.
Cibule oloupejte a nakrájejte nahrubo. Slaninu nakrájejte na nudličky. Cibuli se slaninou rovnoměrně rozdělte na plátky hovězího masa a stočte do závitků. Upevněte je párátky nebo grilovacími jehlami a lehce poprašte trochou hladké mouky. Z vajec, zbylé hladké mouky, mléka a špetky soli si připravte těstíčko. Závitky v něm obalte a ze všech stran opečte na rozehřátém oleji. Hotový pokrm servírujte nejlépe s teplou zeleninou, nebo s opečenými brambory.