Použité suroviny receptu Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou:
1/2 svazku petrželky
| 125 g gorgonzoly
| 1 lžička čerstvého nebo nakládaného zeleného pepře
| 300 ml smetany ke šlehání
| 100 ml silného zeleninového vývaru
| 2 lžíce grappy nebo brandy
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 400 g tagliatelle
| sůl
Postup přípravy receptu Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou:
Opláchnutou petrželku najemno nasekejte. Gorgonzolu rozmělněte vidličkou. Pepř nahrubo rozdrťte. V hrnci smíchejte vývar se smetanou a přiveďte k varu. Při mírné teplotě a za stálého míchání v něm rozpusťte gorgonzolu. Přimíchejte petrželku, pepř, grappu nebo brandy. Omáčku přikryjte a uchovejte horkou. Těstoviny uvařte "na skus" podle návodu na obalu. Sceďte je, nechejte okapat a promíchejte s omáčkou.
Fotky receptu Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!