Použité suroviny receptu Taštičky plněné vepřovým masem:
těsto
| 1 vejce
| 400 g hladké mouky
| 150 ml vody
| náplň
| 400 g vepř. kýty
| 2 lžíce bílého vína
| 1 cibule
| 1 str. česneku
| na ozdobu
| sůl
| pepř bílý
| zálivka
| sůl a pepř bílý
| 2 str. česneku
| 2 lžíce zakys. smetany
| 1 lžíce majonézy lehké
| 1 kelímek sýra Cottage
Postup přípravy receptu Taštičky plněné vepřovým masem:
Nejdříve připravíme těsto: Vejce rozšleháme s vodou a za stáleho míchání vlíváme do mouky, až vznikne těsto, které ještě na vále důkladně prohněteme. Musí být hladké a tužší. Nyní ho zabalíme do utěrky a necháme asi 1 hodinu odpočinout.
Sýrová zálivka: Utřeme česnek se solí a pepřem. Sýr Cottage smícháme se zakysanou smetanou, zjemníme majonézou a promícháme s utřeným česnekem. Necháme v chladu rozležet.
Masová náplň: Jemně usekáme nebo umeleme maso s cibulí a česnekem. Lehce přisolíme a opepříme. Vmícháme víno a prohněteme.
Přistoupíme k výrobě taštiček: Těsto tence vyválíme. Vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm. Na střed každého kolečka dáme plnou lžičku masové náplně, přehneme na půl a vlhkými prsty důkladně těsto spojíme. Větší množství vody přivedeme k varu. Vložíme taštičky, jakmile vyplavou jsou hotové a připravené k podávání.
Servírujeme na ledovém salátu, zdobíme červenou paprikou a podáváme se sýrovou zálivkou.
Recept je trochu zdlouhavější, ale pro milovníky česneku úžasný. V menším množství může posloužit jako teplý předkrm nebo i jako večeři pro všední den.
Fotky receptu Taštičky plněné vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!