Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Tatarská vejce:
4 střední rajčata
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 hrnky (500 ml) zmrazené smíchané zeleniny (hrášek, mrkev, zelené fazolky na 3 cm pokrájené)
| 2/3 hrnku (asi 12 lžic) kvalitní majonézy
| 6 ztracených vajec vychladlých
| 2 lžíce posekané petrželky
| 2 lžíce posekaných gherkins nebo sladkokyselých naložených okurek
| dle chuti: zelený salát jako je dubáček nebo podobný
Postup přípravy receptu Tatarská vejce:
Rozkrojit 3 rajčata napůl. Vydlabat dužinu, posolit a opepřit je a obrátit je na papírový ubrousek, aby dobře okapala. Posekat dužinu, nechat ji okapat a uschovat ji. Uvařenou a vychladlou a pokrájenou zeleninu smíchat s dužinou rajčat, 4 lžícemi majonézy, soli a pepřem podle chuti.
Odkrájet okraje bílků vajec (používám kuchyňské nůžky), aby byly úhledně. Potřít vejce opatrně majonézou. Každé vejce položit na jednu polovinu rajčete a posypat je petrželkou a okurkami.
Vyložit servírovací mísu listy salátu, dokruhu poskládat plněná vejce a doprostřed položit celé rajče (kdo umí, tak může z rajčete udělat růži).
Fotky receptu Tatarská vejce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!