Postup přípravy receptu Tchajwanský rožeň:
Mletý zázvor, kardamom a koriandr promícháme se solí a směs důkladně vetřeme do očištěného kuřete, které jsme předem silně stlačili na hrudní kosti tak, až jsme zpřelámali žebra.
Ve 300 ml vody rozmícháme med a na několik dílků nakrájený citrón. V šálku vody povaříme chilli papričky, rozdrcený badyán a skořici. Vodu scedíme, koření smícháme s jemně nasekanou petrželkou a cibulovou natí a směs vložíme do břišní dutiny kuřete. Scezený vývar z koření krátce povaříme a několikrát přelijeme kuře, které pak za krk pověsíme na 3 až 4 hodiny na suché a teplé místo, nebo je vysušíme fénem - asi 20 minut. Osušené kuře napíchneme na rožeň a upečeme nad dřevěným uhlím. Během pečení je potíráme medovou vodou. Podáváme s pečivem a různými omáčkami.