Postup přípravy receptu Telecí frikadely se sýrem:
Mleté maso smíchejte se žloutkem, smetanou a kořením. Utvořte 4 velké, ploché frikadely. Špenát důkladně opláchněte a dejte do 2 l vřící osolené vody. Nechte přejít varem, v cedníku prolijte studenou vodou, vodu vymačkejte. Listy oddělte a zahřejte na lžíci másla. Dvě lžíce másla rozpusťte při vyšší teplotě, frikadely na něm za častého obracení opečte, vložte do horké zapékací mísy a pokryjte špenátem. Vypečenou šťávu rozřeďte trochou vody a nalijte ji na špenát. Frikadely pokryjte plátky sýra, přiklopte a nechte sýr roztavit při nízké teplotě. Podávejte s opečenými kostkami ze syrových brambor nebo s opékaným chlebem.