Vložil: | Misuticka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Telecí guláš s fíky:
1,5 kg telecího masa
| 3 lžíce másla
| 200 ml vína Bourdeaux
| 1/4 lžičky mletého koriandru, skořice, hřebíčku a kardamonu
| muškátový oříšek
| mořská sůl
| černý pepř
| 400 g mrkve
| 2 cibule
| 200 g sušených fíků
Postup přípravy receptu Telecí guláš s fíky:
Omyjeme maso, osušíme ho, odstraníme blány a tuk a nakrájíme na větší kostky. Po částech zprudka opečeme ze všech stran na troše horkého másla. Poté maso dáme do hrnce a podlijeme vínem. Přidáme koření, asi 100 ml vody a přivedeme k varu. Oloupeme mrkev a cibuli a obojí nahrubo nakrájíme. Rozčtvrtíme fíky a vše, spolu s rajčaty a šťávou, přidáme k masu, přikryté dusíme 2 hodiny, občas promícháme. V případě potřeby můžeme dolít trochu vody. Guláš ochutíme solí, paprikou a cukrem. Podáváme s knedlíky,
Fotky receptu Telecí guláš s fíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!