Postup přípravy receptu Telecí hřbet s balzamikovým octem :
1. Nejprve si připravíme balzamikový olej tak, že svaříme 1/4 objemu obyčejného balzamikového octu a pak ho lehce přisladíme cukrem nebo medem, necháme ho vychladnout.
2. Očištěnou porci masa opepříme a pak ho marinujeme v olivovém oleji s čerstvým rozmarýnem, přikryté fólií ho necháme do druhého dne proležet v lednici.
3. Těsně před orestováním maso osolíme a po té je zprudka orestujeme ze všech stran na pánvi.
4. Jakmile je maso opečené, snížíme teplotu, přidáme trochu másla a pomalu dopečeme nejlépe na médium (středně propečené).
5. Maso z pánvičky vyndáme a necháme odležet na teplém místě
6. Výpek z pánve přerestujeme, slijeme z něj přebytečný tuk a zalijeme ho dříve připraveným balzamikovým octem a trochou vývaru.
7. Směs necháme svařit zhruba na polovinu původního objemu, vzniklou omáčku zahustíme kostičkami másla.
8. Dochutíme solí a pepřem a je-li třeba, omáčku slijeme přes jemný cedník.
9. Maso vrátíme do omáčky a ihned podáváme.