Použité suroviny receptu Telecí hrudí plněné klobásou a zeleninou:
1 kg telecího hrudí bez kosti
| 1/2 žluté papriky
| 250 g klobásy
| sůl a bílý pepř
| po 1 mrkvi a cibuli
| 1/2 zelené papriky
| 2 lžíce petrželky
| 1/2 červené papriky
| 1 vejce
| 2 lžíce strouhanky
| mušk. oříšek mletý
Postup přípravy receptu Telecí hrudí plněné klobásou a zeleninou:
Do masa opatrně nařízneme kapsu dlouhým a ostrým nožem. Papriky pokrájíme na proužky. Petrželku nadrobno posekáme.
Klobásy, nakrájíme je na menší kousky a smícháme s paprikou, petrželkou, vejcem a strouhankou. Lehce posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Tuto náplň vložíme do kapsy v mase a otvor sešijeme silnou bílou nití. Takto připravené hrudí ještě potřeme solí a pepřem.
Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno pekáče. Na ně položíme hrudí a přikryjeme alobalem, který jsme z jedné strany potřeli olejem. Dáme do trouby péct na 60 minut. Průběžně podléváme vodou.
Hotovou pečeni vyjmeme z pekáče, odstraníme nit. Šťávu se zeleninou přecedíme. Maso naporcujeme, vložíme na předehřáté talíře a polijeme omáčkou.
Fotky receptu Telecí hrudí plněné klobásou a zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!