100 g slaniny
| 800 g telecího hrudí
| 1 cibule
| 300 g rajčatového protlaku
| 200 ml bílého vína
| 200 ml vývaru
| 150 g zelených, vypeckovaných oliv
| 200 g žampionů
| 2 bobkové listy
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Telecí hrudí s olivami:
V hrnci rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme kostky telecího masa, nadrobno nakrájenou cibuli a opečeme. Protlak smícháme s vínem a vývarem a směsí zalijeme maso. Na mírném ohni dusíme 1 1/2 hodiny. Potom přidáme olivy, žampiony, bobkový list, sůl, pepř a vaříme ještě půl hodiny.
Jako přílohu můžeme podávat těstoviny nebo bílý chléb.
Fotky receptu Telecí hrudí s olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!