Postup přípravy receptu Telecí hrudí s plněnou kapsou:
Do masa ostrým nožem vyřízneme kapsu a na povrchu i uvnitř ho prosolíme.
Na lžíci rozehřátého oleje orestujeme hrášek i karotku (sterilované necháme dobře okapat) a přilijeme v misce rozkvedlaná vejce. Podle chuti osolíme i opepříme a za stálého míchání necháme vejce "srazit". Náplň necháme vychladnout.
Telecí hrudí naplníme a otvor dobře spíchneme párátky. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran opečeme, podlijeme teplým vývarem a dáme péct do trouby vyhřáté na 115 °C. Během pečení maso podléváme výpekem, případně přilijeme teplý vývar.
Měkké maso vyndáme, výpek vydusíme a zaprášíme moukou. Krátce orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Hotovou šťávu přecedíme.
Telecí hrudí s kapsou nakrájíme na plátky, kde je krásně vidět zelený hrášek, červená karotka a žluté vejce. Podáváme s opečenými brambory a čerstvou zeleninou.