Postup přípravy receptu Telecí hrudí ve vinné omáčce:
Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme, popř. oloupeme a pokrájíme. Cibulí oloupeme a pokrájíme. Polovinu cibule a polovinu zeleniny osmahneme na másle, promícháme se strouhankou, mletým masem, vejcem a hořčicí. Osolíme a opepříme. Hrudí omyjeme, osušíme, okořeníme, kapsu v něm naplníme nádivkou, pevně uzavřeme a opečeme ze všech stran. Přidáme zbylou cibuli a zeleninu a krátce osmahneme. Zalijeme vínem, rajčatovým protlakem a vývarem a pečeme asi 2 hodiny. Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Vypečenou šťávu rozmixujeme a protřeme sítem. Vmícháme zakysanou smetanu, svaříme, zahustíme a okořeníme. K masu s omáčkou podáváme brambory a brokolicí.