Postup přípravy receptu Telecí kotleta na zelenině s citrusovou kůrou:
Mouku sůl a pepř dáme do mikrotenového sáčku, přidáme plátek masa, protřepeme, maso vyjmeme, setřepeme z něj nadbytečnou mouku a odložíme je.
V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, přidáme plátky masa a opékáme je asi 10 minut po každé straně, až mírně zhnědnou.
Do kastrolu podle potřeby přidáme olej a za stálého míchání na něm opékáme doměkka cibuli (5 minut). Vmícháme ještě mrkev a pokračujeme v opékání dokud mrkev nezměkne.
Potom přidáme rajčata, víno, vývar a bazalku. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pokrm zvolna dusíme pod pokličkou asi hodinu. Zkontrolujeme, zda je maso dobře uvařené. Pokud není, dusíme ještě 10 minut.
Když je maso dostatečně křehké, posypeme je česnekem a citronovou a pomerančovou kůrou. Kastrol pak znovu přikryjeme pokličkou a maso dusíme ještě 10 minut.
Pokrm podle potřeby dochutíme, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.