Postup přípravy receptu Telecí kotlety s houbami:
Šalotku oloupeme, omyjeme a nasekáme najemno. Žampiony (nebo jiné čerstvé houby) očistíme a nakrájíme na menší části. Špenátové listy opláchneme a nakrájíme najemno.
Na pánev dáme lžíci oleje a lžíci másla, přidáme šalotku a houby a dusíme dozlatova. Poté přidáme špenát, bílý pepř, sůl a společně povaříme. Takto připravenou nádivku necháme vychladnout.
Do horkého kuřecího vývaru namočíme sušené houby, aby změkly. Mezitím si připravíme maso. Maso omyjeme a osušíme. Plátky telecího masa nařízneme a vytvoříme tak kapsu, kterou naplníme špenátovou nádivkou. Otvor uzavřeme párátky.
Na pánvi rozpálíme zbytek másla a oleje, vložíme telecí kotlety a z obou stran opečeme. Opečené závitky vložíme do pekáčku a přelijeme zálivkou. Zálivku připravíme smícháním hub namočených v kuřecím vývaru, koňaku, bílého vína a šlehačky.
Takto připravené kotlety vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 60 minut. Po půl hodině pečení kotlety obrátíme.
Upečené kotlety vyjmeme z trouby a servírujeme na talíře. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo hranolky.