Použité suroviny receptu Telecí kousky se žampióny, vínem a šlehačkou:
600 g telecí kýty
| 4 lžíce oleje
| 2 lžíce hl. mouky
| 2 lžíce másla
| 1/2 lžičky pepře
| sůl
| 300 g žanpiónů
| 2 cibule
| 200 ml bílého vína
| 200 ml člehačky
Postup přípravy receptu Telecí kousky se žampióny, vínem a šlehačkou:
Telecí kýtu nakrájíme na nudličky a poprášíme moukou. Zprudka opečeme na oleji, vyjmeme a uložíme na teplé místo. Na zbylém oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, žampiony. Směs zalijeme vínem a krátce podusíme. Za stálého míchání přidáme smetanu a dusíme, až omáčka zhoustne. Pak do ní vložíme maso a prohřejeme. Osolíme.
Fotky receptu Telecí kousky se žampióny, vínem a šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!