Postup přípravy receptu Telecí kýta s mátou a rozmarýnem:
Maso ponecháme vcelku. Mátu a rozmarýn nasekáme. Bylinky smícháme s hrubozrnnou solí, sezamovým olejem a sójovou omáčkou. V bylinkové směsi důkladně obalíme telecí kýtu.
Důkladně si rozpálíme hrnec nebo pánev a vlijeme olivový olej. Do oleje vložíme maso a ze všech stran ji zprudka ale důkladně osmažíme, aby se maso zatáhlo. Pak kýtu necháme ještě asi 7 minut restovat na mírnějším ohni. Připravíme si větší kus alobalu. Na alobal vložíme telecí kýtu na mátě a rozmarýnu a důkladně zabalíme. Maso zabalíme ještě do utěrky a necháme asi 10 minut odpočinout.
Pak z masa nakrájíme širší plátky.
Maso rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme.
Fotky receptu Telecí kýta s mátou a rozmarýnem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!