Vložil: | Hankca |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Telecí maso na víně :
1000 g telecího masa (nakrájeného na kostky),
| 2 lžíce sádla
| 3 cibule (nakrájené nadrobno),
| 300 ml červeného vína
| 160 g rajčatového protlaku
| 1 lžíceostrého kečupu
| 1 lžička mleté sladké papriky
| 1 lžička mleté pálivé papriky
| špetka mletého černého pepře
| 1 lžíce sójové omáčky
| sůl dle chuti
| voda na podlití
Postup přípravy receptu Telecí maso na víně :
Telecí maso omyjeme a nakrájíme. V hrnci na rozpáleném sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a orestujeme, až pustí šťávu. Zasypeme sladkou i pálivou paprikou a necháme zpěnit. Mírně podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, zakápneme vínem a dusíme do poloměkka. Pak vmícháme protlak, kečup, mírně podlijeme vínem a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme solí a vínem.
Fotky receptu Telecí maso na víně :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!