Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Telecí maso s mrkví:
400 g telecího masa
| 2 střední mrkve
| 1 lžička přírodního cukru
| 1 lžička citrónové šťávy
| 250 ml zeleninového vývaru (nebo 250 ml vody a ¼ zeleninové kostky)
| 1 lžička Solamylu
| nadrobno nasekaná zelená petrželová nať
| olej
Postup přípravy receptu Telecí maso s mrkví:
Telecí maso nakrájíme na plátky, osolíme a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji z obou stran. Vyjmeme z pánve a odložíme na teplé místo. V tom samém oleji osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev, přidáme přírodní cukr, sůl a citronovou šťávu. Do tohoto základu vložíme telecí maso, podlijeme ho horkým zeleninovým vývarem, přikryjeme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, šťávu zahustíme Solamylem rozmíchaným s troškou vody a ještě krátce podusíme. Podáváme posypané nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.
Fotky receptu Telecí maso s mrkví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!