Postup přípravy receptu Telecí maso s pikantní omáčkou:
Maso omyjeme, osušíme a potřeme grilovacím kořením. Tymián a rozmarýn opláchneme, položíme oboje na maso, převážeme kuchyňskou nití a ze všech stran opečeme na rozpáleném tuku v pánvi. Pak maso i s vypečeným tukem dáme do pekáčku, podlijeme vývarem a pečeme při 180 °C asi 35 minut - doměkka. U zpečeného masa odstraníme niť a bylinky.
Rohlík natrháme na kousky a necháme ho rozmočit v mléce. V pánvi rozpálíme tuk a opečeme na něm semeníků zbavené a na nudličky nakrájené papriky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a větší stroužky překrojíme. Rozmočený rohlík dáme do mísy, přidáme nudličky paprik, rajčata, česnek, feferonky a rozmixujeme mixérem na hladkou hmotu. Pak omáčku vyšleháme společně s olivovým olejem a podle chuti osolíme. Omáčku necháme zchladnout a podáváme ji s telecím masem a opékanými bramborami.