1 ks telecí kýta
| 250 g mleté maso
| 20 ml koňaku
| olej
| zelený pepř
| mletá paprika
| strouhanka
| 200 ml smetany
| 1 vejce
| sůl
| pepř
| kapustové listy
| 120 ml vývaru
Postup přípravy receptu Telecí maso v kapustě :
Telecí kýtu potřeme koňakem, lžící oleje a rozmačkaným zeleným pepřem. Do mletého masa vmícháme sladkou papriku, 2 lžíce smetany, vejce a strouhanku. Směs osolíme a opepříme podle chuti. Kapustové listy vložíme na několik minut do vařící vody, vybereme je sítkem a rychle ochladíme studenou vodou. Osušíme je utěrkou a rozložíme tak, aby se navzájem překrývaly.
Mleté maso na ně rovnoměrně rozprostřeme. Doprostřed dáme telecí maso a vše i s kapustovými listy pevně zarolujeme. Zbývající olej zahřejeme na pánvi. Roládu na něm rychle ze všech stran opečeme, podlijeme vývarem a přiklopenou pokličkou asi 15 minut pomalu dusíme na mírném ohni. Pak ji opatrně předěláme do tepla a do vypečené šťávy přidáme zbylou smetanu a připravíme hustší omáčku.
Fotky receptu Telecí maso v kapustě :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!