Postup přípravy receptu Telecí medailónky se sýrem a šunkou:
Z telecí kýty nakrájíme malé řízečky-medailónky. Naklepeme je, osolíme, vložíme do rozpáleného oleje a po obou stranách opečeme. Měkké medailónky dáme do pekáčku, obložíme plátky šunky a sýra a vložíme do horké trouby zapéct. Mezitím na lžíci másla podusíme na plátky nakrájené oloupané žampióny, osolíme je, okmínujeme a dusíme, až se odpaří šťáva, kterou pustily. V oleji po smažení medailónků osmahneme lžíci mouky, zalijeme ji čtvrt litrem zeleninového vývaru, povaříme a zjemníme máslem, které zbylo po smažení žampiónů. Na talířích pak jednotlivé zapečené medailónky polijeme šťávou a obložíme žampióny. Podáváme s opékanými brambůrky a čerstvou zeleninou.