400 g telecího masa
| 150 g zeleniny (mrkev, celer, květák, hrášek)
| 40 g sádla
| 1 větší cibule
| masový vývar
| kousek suchého černého chleba
| petrželová nať
| sůl
Postup přípravy receptu Telecí na zelenině:
Maso omyjte, osolte, vložte do pekáčku vymazaného tukem, podlijte vodou a zakryté pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut. V pánvi rozehřejte sádlo a osmažte na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Zeleninu očistěte, nakrájejte na kousky a spolu s cibulí ještě chvíli smažte. Potom ji přidejte k masu, zakryjte a společně pečte dalších 20 minut. Upečené maso vyjměte a nakrájejte. Podle potřeby maso podlévejte vývarem. Šťávu zahustěte nastrouhaným chlebem. Před podáváním maso polijte výpekem.