Postup přípravy receptu Telecí nadívané ledvinkou:
Maso opláchneme, potom z něho vykrojíme ledvinu a maso vykostíme. Vykostěné maso rozřízneme na plát, osolíme a do středu po délce plátu položíme rozkrojenou ledvinku, pak maso pevně svineme, nití (motouzem) spirálovitě dobře ovážeme a povrch závinu ještě osolíme. V pekáči rozpustíme máslo a závin na něm nejdříve po všech stranách opečeme. Potom k závinu přidáme nasekané kosti a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a pečeme asi 90 minut. Maso poléváme vlastní šťávou a podle potřeby přiléváme vývar. Upečené maso vyjmeme a zbavíme niti. Ke šťávě přidáme máslo smíchané se lžící hladké mouky, osolíme, krátce provaříme a potom procedíme. Telecí závin nakrájíme na plátky. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.
Příloha: bramborová kaše, dušená rýže, těstoviny a salát ze syrové zeleniny nebo kompot.