Postup přípravy receptu Telecí pečeně na víně:
Telecí maso omyjeme a osušíme. Celé potřeme solí a bílým pepřem. Necháme 1 - 2 hodiny odležet. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky. Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kousky, rajčata na čtvrtky. V hrnci, který můžeme zakrýt poklicí rozehřejeme trochu oleje. Telecí maso v něm opečeme, obrátíme a opečeme i z druhé strany, přitom vložíme do hrnce i cibulové kroužky, mrkev a rajčata. Krátce spolu orestujeme. Trošku osolíme a zalijeme vínem a vývarem. Zakryté necháme dusit asi 90 minut. Maso vyjmeme a zeleninu propasírujeme přes síto. Potřebujeme-li více šťávy, přilijeme ještě trochu vývaru. Maso udržujeme v teple. V misce rozmícháme zakysanou smetanu s moukou a spojíme se šťávou. Dokořeníme solí, pepřem, případně trochou vína. Maso nakrájíme na plátky.