Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Telecí pečeně po francouzsku

fotka Telecí pečeně po francouzsku
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Telecí pečeně po francouzsku:

1000 g telecí kýty  |  50 g slaniny  | 40 g másla  |  kapary  | 50 g celeru  | 1 cibule  |  hřebíček  | 1 sardelka  | 1 lžíce másla  | trochu strouhanky  | 2 lžíce smetany  | trochu mouky  | 1/4 l smetany  | opět trochu mouky  | a 1/8 l bílého vína

Postup přípravy receptu Telecí pečeně po francouzsku:

Telecí maso z kýty odblaníme a osolíme. Na pekáč dáme kostičky slaniny, kousek másla, kapary, plátky celeru, cibuli, hřebíček a vše krátce osmažíme. Teprve potom přidáme maso, podlijeme je vodou a pečeme slabou hodinku. Mezitím je občas potíráme sardelovým máslem. Když je pečeně skoro hotová, potřeme ji řídkou kaší ze sladké smetany a mouky a necháme dopéci. Posypeme ji ještě nahoře strouhankou a dáme zrůžovět. Šťávu slijeme, zahustíme smetanou s rozkvedlanou moukou, ochutíme bílým vínem, povaříme a nalijeme na rozkrájenou pečeni.


Fotky receptu Telecí pečeně po francouzsku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Telecí pečeně po francouzsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !