Vložil: | Draconic |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Telecí pečeně s bylinkovou omáčkou:
1 kg telecí pečeně
| dle chuti: sůl a bílý pepř
| 1 svazek natě do polévky
| 1 cibule
| 2 lžíce másla
| 2 bobkové listy
| 1/4 l telecího vývaru
| 1 svazek míchaných bylinek (například petržel, tymián a kerblík)
| 150 g smetany
| 1/2 lžičky ostré hořčice
Postup přípravy receptu Telecí pečeně s bylinkovou omáčkou:
Pečeni osolíme, opepříme a po celém obvodu dobře ovážeme nití v odstupech 2-3 centimetry, aby měla pečeně dobrý tvar. Konce nitě pečlivě zavážeme. Nať do polévky omyjeme a očistíme. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na polovinu.
Máslo rozhřejeme ve velkém hrnci, vložíme maso a po obou stranách opečeme do hněda. Pak přidáme polévkovou nať, cibuli, bobkový list a vše krátce osmahneme.
Přilejeme vývar, přikryjeme poklicí a pečeni dusíme v troubě při mírné teplotě 1 hodinu. Maso občas poléváme vývarem. Mezitím opláchneme bylinky, dobře osušíme a velmi jemně nasekáme.
Maso vyjmeme z hrnce a necháme ho v teple. Vývar scedíme a zeleninu dobře vymačkáme. Do vývaru pak přimícháme smetanu a horčici, zprudka přivedeme do varu a povaříme až do zhoustnutí. Okořeníme a přimícháme bylinky. Omáčku přidáváme k pečeni samostatně.
Fotky receptu Telecí pečeně s bylinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!