Postup přípravy receptu Telecí plátky s jablky a vínem:
Telecí řízky pokapeme šťávou z citrónu, osolíme, posypeme oregánem (vklepeme velmi jemně obrácenou stranou lžíce nebo prsty), vložíme na pánev s rozpáleným olejem.
Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky. Na druhé pánvi rozpustíme máslo s cukrem, přidáme jablkové plátky jemně posypané pepřem a opečeme je, až cukr zkaramelizuje (jen do světlehnědé barvy).
Hotové telecí plátky vyjmeme a udržujeme teplé. Na drobné kousky pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, z kterého jsme vyňali orestované telecí plátky; když cibulka dosáhne jemněhnědé barvy, přidáme sůl a víno. Zredukujeme na hustotu šťávy.
Na talíři obložíme orestované telecí plátky opečenými jablky a polijeme omáčkou (podle chuti můžeme ještě mírně pokapat citrónovou šťávou).