Postup přípravy receptu Telecí po curyšsku:
Brambory očistíme a vaříme asi 20 minut. Potom je slijeme, opláchneme studenou vodou, oloupeme a necháme vychladnout. Jednu cibuli nakrájíme na malé kostičky. Vychladlé brambory nahrubo nastrouháme, smícháme s cibulí a osolíme.
Ve velké pánvi dobře zahřejeme 4 lžíce oleje. Dáme do něj bramborovou hmotu a přímo v pánvi z ní plochou naběračkou utvoříme 4 placky, nebo je smažíme po jedné na malé pánvi. Na malém plameni je zhruba 20 minut smažíme do zlatohnědé barvy. Přitom naběračkou každou placičku trochu srážíme dohromady. Placky během pečení obracíme, aby se stejnoměrně osmažily obě strany.
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, poté na nudličky. Žampiony očistíme, opláchneme a rozčtvrtíme. Oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme.
Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a maso na něm po částech opečeme. K masu přidáme cibuli, houby a krátce opečeme. Přilijeme víno a smetanu. Omáčku přivedeme do varu a 5 minut na malém plameni vaříme. Mouku s tukem uhněteme do knedlíčku, kterým omáčku za stálého míchání zahustíme. Osolíme a opepříme.
Opereme a osušíme petrželku, kterou nasekáme nadrobno a maso posypeme.
Na talíři ozdobíme telecí maso ještě snítkou petrželky a každou porci podáváme s bramborovou plackou.