1 1/2 litru voda
| 2 kostky bujón
| 50 g máslo
| 1 ks cibule
| 2 lžíce hladká mouka
| 150 g telecí přední maso
| 1/2 lžičky pepř
| špetka muškátový oříšek
| 1 lžička vitany nebo podravky
| petrželka
Postup přípravy receptu Telecí polévka:
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli, vsypeme mouku a za stálého míchání usmažíme cibulovou jíšku. Zalijeme vodou, přidáme bujónové kostky, pepř a muškát a přivedeme za občasného promíchání k varu. Vaříme půl hodiny.
Mezitím telecí maso nakrájíme a semeleme na masovém strojku. Mleté maso rozmícháme s trochou studené vody a vlijeme do vařící se polévky. Vaříme ještě asi 20 minut. Hotovou telecí polévku dochutíme polévkovým kořením a jemně nakrájenou petrželkou, podle potřeby upravíme hustotu, necháme přejít varem a podáváme.
Fotky receptu Telecí polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!