Postup přípravy receptu Telecí ragú s bylinkovou rýží:
Cizrnu namočíme na 2 hodiny do studené vody. Telecí maso nakrájíme na nudličky a cibuli na kolečka. Zázvor (asi 30g) očistíme a nastrouháme na jemno. Feferonky nakrájíme na jemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme maso. Přidáme cibuli, okapanou cizrnu, zázvor, feferonky a za stálého míchání asi 5 minut opékáme. Poté přilijeme curry omáčku, přidáme rajčata, rozpůlené meruňky a dusíme asi 25 minut.
Rýži uvaříme podle návodu, ale 5 minut před dovařením k ní přidáme hrášek a uvaříme ho doměkka. Rýži scedíme a promícháme s nasekanými bylinkami (bazalka, kadeřavá petrželka, tymián).
Telecí ragú s bylinkovou rýží servírujeme tak, že obvodu talíře dáme rýži a do středu položíme telecí maso.