Postup přípravy receptu Telecí řízek se zeleninou:
Řízky omyjeme a osušíme. Citron omyjeme horkou vodou, rozpůlíme, jednu půlku nakrájíme na plátky, druhou vymačkáme. Zeleninu očistíme. Brokolici rozdělíme na růžičky, cukety nakrájíme na plátky. Brokolici krátce předvaříme. Na každý řízek položíme po plátku citronu, maso přehneme a sepneme párátky. Na 2 lžících oleje opékáme po obou stranách 3-5 minut. Osolíme, opepříme a uložíme na teplé místo. Vypečenou šťávu zředíme 50 ml vody. Přilijeme kořeněnou omáčku a citronovou šťávu a necháme přejít varem. Vmícháme nasekaný zázvor. Zeleninu opékáme na 2 lžících oleje asi 5 minut. Rozdělíme ji na talíře s řízky a omáčkou. Podáváme ozdobené bazalkou, popř. plátky citronu.