Postup přípravy receptu Telecí řízky na víně se žampióny :
1. Opláchnuté žampióny dáme na rozehřátý olej, přidáme 3 lžíce vývaru, lžičku citronové šťávy, sůl a podusíme pod pokličkou.
2. Řízky po obvodu nařízneme mělkými zářezy, naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a restujeme na další pánvičce na másle po každé straně 5 minut.
3. Potom steačky podlijeme vínem, dalšími lžícemi vývaru, podusíme je 2-3 minuty a přeložíme na nahřáté talíře.
4. Omáčku z výpeku za stálého míchání povaříme, až šťáva zhoustne a pak omáčkou podlijeme maso.
5. Řízky poklademe podušenými žampióny a ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.