Postup přípravy receptu Telecí řízky s rozmarýnovými bramborami:
Brambory důkladně omyjeme, případně očistíme kartáčkem a podélně rozčtvrtíme. V pánvi rozehřejeme 60 g oleje a vložíme do něho dílky brambor. Dobře promícháme a přibližně 15 minut ze všech stran rovnoměrně opékáme dozlatova.
Žampióny očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Lahůdkové cibulky opereme a příčně nakrájíme na kolečka.
Když jsou brambory dozlatova opečené, přidáme žampióny a cibuli. Promícháme a pečeme ještě dalších zhruba 5 minut.
Rozmarýn opereme, osušíme a rozkrájíme. 2/3 rozmarýnu a cibulky vmícháme do brambor, osolíme, opepříme a opékáme ještě 2 minuty.
Mezitím omyjeme a osušíme řízky, maličko naklepeme a opékáme na zbylém oleji po každé straně asi 2 min. Osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Rozdělíme na talíře s bramborami a ozdobíme zbylým rozmarýnem.